Friday, January 20, 2012

Liga Cakoi Cuai SMK Lawas : Orang Baru Vs Orang Lama

Lama dah rasanya aku tak aktif memulakan percaturan pemain selepas cuti persekolahan yang panjang dan sibuk dengan kekangan tugas dan sibuk dengan tidur dan makan. Pada minggu lepas dua pemain aku yang diharap-harap dapat membawa perubahan sekali lagi dirundung masalah dengan pergantungan terhadap Adebayor sehingga 31 Januari dan Budak Racist (Suarez) sehingga 4 Feb. Lama lagi dapat guna khidmat dua pemain ne dan pada perlawanan minggu ke 21 lepas, kedudukan ranking LCCSL aku kekal di tangga ke-8 dengan jumlah mata yang terlalu sedikit iaitu 39. 

Pasukan Suleiman Akhlaken Naik ke Tangga Ke-2 Liga
Ulasan aku kenapa kedudukan pasukan dalam LCCSL adalah seperti di atas kerana pengurus Suleiman Akhlaken semakin bergaya dengan harta-harta Ismeth Ulam Raja ada di luar negara dan kedudukan yang kukuh selaku guru disiplin menjadikan beliau mudah mengupah pelajar untuk memantau perlawanan. Kemudian pengurus LO 508 dan Baka Ngumar sedang membuat urusan masa depan sempena kehadiran cuti Tahun Baru Cina (CNY) ini. Pengurus VAYOHFC masih selesa dengan tangga pertama liga walaupun sibuk membuat perancangan untuk bercuti CNY kembali ke kampung halaman. Manakala pengurus Red Badus Utd berkongsi mata tertinggi dalam perlawanan minggu ke-21 dengan 63 bersama KUDA LAUT FC kerana pengurus Red Badus Utd sedang gembira dengan kehadiran musim durian di Lawas dan pengurus KUDA LAUT FC masih berdebar-debar untuk menunggu urusan perpindahan beliau (Jangan pindah Man! Kesian Topek duk sorang-sorang di Kota Belud). 

Pengurus pasukan TheTeamWithNoName masih lagi kekal dengan idea menggunakan percaturan komputer untuk memilih pemain dan nampaknya memang anugerah 2 billion sel oleh Yang Maha Pencipta kepada manusia mengatasi 2 sel yang dimasukkan oleh syarikat Microsoft buatan Bill Gates (Anak dia ne lawa nak mampus, fuh!) ke dalam mesin bijak bernama komputer. Nampak kalau revolusi komputer dimulakan oleh mendiang Steve Jobs, kemungkinan percaturan pengurus TheTeamWithNoName boleh berhasil kerana anak Bill Gates pun guna iPHONE apa... tengok sini. Tapi yang paling menarik ialah pasukan FROM TEPENG WITH LUV yang berjaya mengumpul mata menarik 888 sempena kehadiran cuti CNY dengan tarian naga mula di mainkan di sekitar Kota Kinabalu dan Tamparuli. Tahun ini tarian naga akan mengatasi tarian singa dan no 8 adalah no kegilaan masyarakat Tiong Hua di Malaysia.

Sekadar Gambar Hiasan  untuk pengurus  TheTeamWithNoName. Hehehe!

Apa yang membuat aku menarik nafas lega ialah perbezaan 10 mata pasukan aku dengan pasukan kb team tidak dapat memberikan kelebihan kepada pasukan tersebut untuk naik ke tangga ke-8 liga. Mengikut sumber-sumber facebook, pengurus kb team masih lagi sibuk dengan aktiviti kegemaran beliau iaitu merambat di sekitar pantai Lawas sehingga sukar untuk membuat percaturan yang baik. Diharap satu hari nanti dapat merasa ikan bakar yang "fresh" dari pesisir pantai Lawas yang sedap berbanding ikan bom yang banyak berada di pasaran pantai Barat Utara Sabah. Jadi demi menghabiskan cuti CNY termasuk Cuti Tanpa Rekod aku yang pertama kali diluluskan dalam sejarah (Aku Cuti 25-31 Januari 2012), post entri ulasan ini aku gunakan banyak sumber-sumber sahih yang mempunyai nilai kreadibiliti yang tinggi setinggi cita-cita pengurus Suleiman Akhlaken untuk menjuarai takhta LCCSL tahun ini. Jadi percaturan terbaik aku untuk perlawanan minggu ke 22 ialah menggabungkan orang lama dengan orang baru dalam senarai pemain pasukan mLANau FC seperti berikut:





Legend Arsenal, jaringan silang dari sebelah kanan
kotak penalti beliau paling aku suka dalam sejarah bola


Ne bakal Legend Arsenal, jaringan gol yang tiada gaya
dan pemain paling tepat untuk tendangan ke palang gol
pada musim 2010 / 2011. Fuh! memang POWER


Jadi untuk semua pengurus dan pemain pasukan LCCSL, SELAMAT MENIKMATI CUTI anda semua. Semoga tahun 2012 ini akan memperlihatkan kehebatan pasukan Arsenal untuk menunjukkan kehebatan dan prestasi sebenar di atas padang berbanding prestasi sebenar di bawah aras laut Mediterranean.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...